Piano lesmethode

In mijn piano lesmethode maak ik gebruik van de kennis die ik heb van de twee verschillende pianoscholen, de Russische en de Europese. Wat ik daarnaast erg belangrijk vind, is om mijn leerlingen liefde en aandacht voor muziek over te brengen. Ik vind het heerlijk om aan kinderen van alle leeftijden les te geven. De kinderen die ik les geef zijn allemaal heel verschillend. Het is steeds de kunst om goed contact met een kind te houden, en uit te vinden op welke manier ze zelf enthousiast worden van het pianospelen. Dat geldt trouwens ook voor mijn volwassen leerlingen.

In de pianoles laat ik mijn leerlingen kennis maken met muziek van allerlei verschillende stijlen, landen en tijdperken. Ook leren ze de grondslagen van muziektheorie en solfège. Leerlingen die zich hier verder in willen verdiepen krijgen hierin aanvullende lessen. Daarnaast organiseer ik in diverse zalen regelmatig optredens voor mijn leerlingen. Het is erg verrijkend als je niet alleen voor jezelf, maar ook met en voor anderen ontspannen kunt spelen. De leerlingen die dat leuk vinden, en daarin vrijer willen worden, begeleid ik daarbij.

Uit eigen ervaring weet ik dat het je eigen maken van een instrument een heerlijke manier is om je ook als persoon verder te ontwikkelen. Ik zie dat ook bij leerlingen. Door bezig te zijn met een instrument groeit je vermogen tot focus, concentratie, verbeelding en creativiteit enorm. Je legt niet alleen een stevige basis voor je verdere muzikale leven, maar ook voor je professionele en misschien zelfs spirituele leven.

Vergevorderden en (semi-)professionals kunnen ter voorbereiding op concoursen, examens en voor de begeleiding van zang, strijk- en blaasinstrumenten gerust contact met mij opnemen om het een en ander te bespreken.

Een impressie van de leerlingen.

2022 – Jeugd

2022 – Volwassenen