Lang Lang in het Concertgebouw Amsterdam

Pianodocent Anna Yedigaryan presenteert haar leerlingen in het Pianoduo Concert onder leiding van meesterpianist Lang Lang. Het concert wordt gehouden in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam op zondag 23 november 2014, aanvang om 15:30.

101 pianisten
Een unieke gebeurtenis: 101 pianisten op het podium van de Grote Zaal. Meesterpianist Lang Lang nodigt honderd talentvolle jonge pianisten, van 6 tot 16 jaar, uit voor een groot muzikaal feest. Samen vieren ze de schoonheid van de piano en het plezier van gezamenlijk muziek maken. Eerdere optredens van Lang Lang met jonge pianisten, in onder andere San Francisco, Berlijn en Tokio, waren een doorslaand succes. Nu is de beurt aan jonge Nederlandse pianisten.

info en kaarten bestellen

Dankzij een gezamenlijke inspanning is er dit jaar opnieuw een indrukwekkende progressie door de leerlingen gemaakt. Specifiek te benoemen zijn de pianistische vaardigheden, muzikale kennis en creatieve groei.
De leerlingen hebben uiting gegeven aan deze vooruitgang met een spetterend concert! De vaardigheden en creatieve groei lieten zich zien in de diversiteit van de gekozen composities. Op het programma stonden pianostukken van Bach, Händel, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Schumann, Liszt, Grieg, Tchaikovsky, Moszkowski, Janáček, Albéniz, Sibelius, Mompou en Gershwin.
De leerlingen speelden in de sfeervolle kerkzaal van Bloemendaal, een kerkgebouw met een hele mooie akoestiek, een zaal waar regelmatig klassieke concerten worden gehouden. De prachtige Steinway & Sons concertvleugel uit 1899 met zijn authentieke klank heeft bijgedragen aan een mooie beleving van de pianomuziek.
Samengevat, een gevarieerd programma, de progressie van de leerlingen en de mooie vleugel hebben dit zeker tot een geslaagd concert gemaakt!
Familieleden, vrienden en fans hebben samen met ons genoten van dit muziekfeest!

De afgelopen periode heeft nieuwe en zeker ook positieve inzichten opgeleverd. Het was leerzaam, maar zeker anders. De belangrijkste les die wij hebben ervaren is dat deze ongevraagde situatie met veranderende maatregelen ons niet heeft weerhouden, maar dat muziek en motivatie veel sterker zijn…

En dat hebben de leerlingen en het publiek mee kunnen maken tijdens ons zomerconcert in de prachtige Haarlemse kerk! Een kerk die ondanks de lastige en onzekere periode haar deuren toch voor ons heeft opengesteld. Met genoegen wil ik daarom, ook namens alle aanwezigen, de organisatie en de vrijwilligers speciaal bedanken voor deze bijzondere gastvrijheid !

Wat gelukkig niet veranderde is dat er opnieuw een mooi gevarieerd programma te beluisteren was. Componisten als Bach, Händel, Scarlatti, Beethoven, Schubert, Chopin, Liszt, Mendelssohn, Grieg, Tchaikovsky, Rachmaninoff, Debussy, Bartók hebben onze middag ingekleurd.

De prachtige Blüthner vleugel die tot onze beschikking stond heeft de schoonheid van deze composities bevestigd !

 

Traditiegetrouw zijn wij het jaar begonnen met een spetterend pianoconcert gegeven door onze leerlingen. Op het programma stonden werken van Bach, Händel, Scarlatti, Haydn, Schubert, Chopin, Mendelssohn, Grieg, Rachmaninoff, Tchaikovsky, Scriabin, Glinka, Debussy, Satie, Bartok, Khachaturian, Turina, Granados e.a.

Het concertprogramma geeft aan dat grote componisten de voorkeur hebben bij de deelnemers maar zo hier en daar zagen we ook minder bekende grootheden voorbij komen. Al met al bijzonder gevarieerd en verassend!

Alle deelnemers bereidden zich met veel enthousiasme voor op deze middag om de muziek op de best mogelijke manier over te brengen.

Spelen voor publiek of je directe omgeving is ook een onderdeel van het goed leren pianospelen. Je gaat je meer verdiepen in de mogelijkheden die de piano biedt. Je denkt bijvoorbeeld nog beter na over de mooiste aanslag, het meest passende tempo, noem maar op. Als pianist ben je op zoek naar de ultieme uitvoering!

De leerlingen hebben met groot plezier, vooruitgang en enthousiasme opgetreden. Zij maakten het publiek deelgenoot van waar zij zelf al van overtuigd zijn…

Muziek kleurt de dag mooier!

 

Op een zonnige middag in juli gaven onze leerlingen een concert in de idyllische
17e-eeuwse kerk met fraaie akoestiek
en intieme sfeer.

De prachtige Steinway & Sons concertvleugel uit 1899 met zijn authentieke klank zorgde voor een nog mooiere beleving van de pianomuziek. Speciaal voor ons werd de vleugel vlak voor het concert gestemd en volledig nagelopen.

Naast een inspirerende concertprogramma samengesteld uit pianostukken van verschillende genres en vormen, hebben onze jonge leerlingen spreekbeurten gehouden, waarin zij het publiek informatie gaven over het ontstaan en de kenmerken van de compositievormen die in ons programma opgenomen waren.
Tevens werden door de jonge pianisten de muziekstukken toegelicht die te horen waren in de uitvoeringen van de volwassen leerlingen.

Het concert liet een mooie samenvatting zien van een jaar van ons gezamenlijke werk
– een jaar van creatieve groei, opgedane kennis, verwerving van pianistische vaardigheden en verbreding van de horizon!